
God morgon på er!
Måndag morgon och helst av allt har jag bara velat legat kvar i sängen hela dagen. Drömma kan man ju😝 Men nu när jag ändå är vaken tänker jag vända min uppmärksamhet till den här kompotten. Kompotten som jag faktiskt gjorde redan i höstas av äpplen från trädgården. Den har stått i kylskåpet tills nu (jodå, rätt bra hållbarhet på den😉) men nu kände jag att det var dags att den fick den uppmärksamhet den förtjänar. Receptet kommer från bakstjärnan Emma Brink Rask!
Den här kompotten är urgod med mycket smak av kanel och äpplen. Använd precis som den är på gröten, i filen eller ha den som fyllning i dina bakverk. Du behöver inte heller använda färska äpplen, har du äpplen kvar i frysen sen i höstas så går det utmärkt att använda dom till kompotten. Jag har redan testat ett par recept som blev kanonbra så håll utkik så kommer ett av dom inom snar framtid😊
Ingrediens:
- 200 g skalade och urkärnade äpplen
- 1 dl syltsocker
- ½ dl vatten
- 1 msk pressad citron
- 2 tsk kanel
Gör så här, äppelkompott:
- Skär äpplena i mindre bitar.
- Lägg alla ingredienserna i en kastrull.
- Låt sjuda i 4-5 min tills äpplena är mjuka.
- Låt kompotten svalna helt.
- Förvara i en glasburk med lock i kylen.
3 svar på ”Äppelkompott”