Sök

Smördegspaj med äppelkompott och vaniljkräm

God eftermiddag på er!
Måndag och påskveckan är officiellt här nu! För min del innebär den en kortvecka vilket ska bli väldigt skönt. Jag har haft så otroligt fullt upp den senaste tiden att jag ska erkänna att jag inte ens hunnit baka ordentligt så under den här ledigheten ska jag nog kunna trycka in både ett och två bak😁

Dagens recept är snabba minipajer fyllda med äppelkompott och vaniljkräm. Otroligt gott. Använd fryst färdig smördeg och om du har gjort kompotten och vaniljkrämen innan så går dessa i en rasande fart att slänga ihop! Jag äter dom gärna lätt ljumna tillsammans med ett par kulor vaniljglass. Så otroligt gott så det kan jag verkligen rekommendera till påskfikat🐣😊

Recept, 4 st:

  • 4 st plattor med fryst färdig smördeg
  • ca 1 dl äppelkompott (recept här)
  • ca 1 dl vaniljkräm (recept här)
  • ½ st ägg uppvispat ägg
  • ca 2 msk pärlsocker

Gör så här:

  • Låt de färdiga smördegsplattorna tina lite.
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Klä en plåt med bakplåtspapper.
  • Kavla ut smördegsplattorna till rektanglar.
  • Lägg på en klick äppelkompott på ena sidan av rektangeln.
  • Lägg på en klick vaniljkräm bredvid äppelkompotten.
  • Vik ihop smördegsrektangeln kortsida mot kortsida.
  • Tryck ihop kanterna med en gaffel så att du får ett fint mönster och försluter pajen ordentligt.
  • Pensla pajerna med det uppvispade ägget.
  • Strö pärlsocker över pajerna.
  • Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter eller tills pajerna fått fin färg.
  • Servera ljumna eller kalla tillsammans med ett par kulor glass.

Lämna en kommentar

7 + nitton =