Hej på er!
Mitt i veckan och jag passar på att bjuda på ett recept. Den här gången är det snickerskakor från Camilla Hamid som står på schemat. Dom här kakorna bakade jag tillsammans med en vän första gången och dom är ju så otroligt goda! Passar perfekt som kaka på kalaset oavsett om det är vuxna eller barn som är gästerna. Dessutom kan du både skära upp kakan i lite mindre munsbitar och i lite större kakor. Helt perfekt ju! Denna måste bakas mina vänner!😍
Recept:
- 10 dl cornflakes
- 1 burk jordnötssmör, 340 g
- 2 dl ljussirap
- 1 dl strösocker
- ¼ tsk salt
- 200 g mjölkchoklad
- flinsalt
Gör så här:
- Klä en form med bakplåtspapper, den jag använde var 20×20 cm.
- Häll ner alla cornflakes i en bunke.
- Krossa flingorna till mindre bitar med händerna eller men en slev och ställ åt sidan.
- Blanda jordnötssmör, sirap, strösocker och salt i en kastrull.
- Värm jordnötssmörsblandningen på medelvärmen tills sockerkristallerna har smält. Det är lätt hänt att smeten bränns så frestas inte att dra upp värmen för höst.
- Häll jordnötssmörsblandningen över cornflaksen och blanda runt ordentligt.
- Häll smeten i formen och sprid ut till ett jämnt lager.
- Ställ i kylskåpet tills kakan svalnat.
- Smält chokladen i mikron/i ett vattenbad.
- Låt svalna lite och sprid sen ut chokladen över kakan.
- Låt svalna lite till och strö sedan över flingsalt.
- Skär upp kakan i lagom stora bitar.
- Förvara i burk med lock i kylskåpet.