Sök

Matcha Sesame Chocolate Chip Cookies

Hej på er!

Jag vet att jag är väldigt dåligt på att lägga ut nya recept nu ett tag men det har liksom bara blivit så. Dels så är det väldigt dyrt att handla ingredienser nu för tiden och dels så har livet kommit emellan. Skulle vilja säga att nu blir det ändring på det eftersom jag äntligen har lite semester och mer tid att baka men jag ska inte lova något om det skulle vara så att jag inte kan hålla det😉

Men nu kommer det äntligen ett nytt recept och det är receptet var något som jag själv tänkte hade stort potential innan jag bakade med sen när jag väl hade gjort det så överraskade min sambo mig genom att deklarera att ”det här var den godaste varianterna på dom här kakorna hittills”. Hoppsan Kerstin! Men så kul! Så här bjuder jag er nu på mina Matcha Sesame Chocolate Chip Cookies.

Recept, 20 st:
  • 225g osaltat smör
  • 300g socker
  • 125g ljust muscovadosocker
  • Grön pastafärg, kan uteslutas
  • 1 stort ägg
  • 2 stora äggulor
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 350g vetemjöl
  • 10g maizena
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1½ tsk matchapulver
  • ½ dl rostade svarta sesamfrön
  • 200g vit hackad choklad/chokladknappar
  • 1 tsk havssalt
Gör så här:
  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Rör smör, socker och muscovadosocker tills det blir ljust och fluffigt, ca 3 minuter.
  • Om du använder grön pastafärg kan du tillsätta den nu och blanda ordentligt. Om du inte använder pastafärg kan du hoppa över det här steget.
  • Ha i det hela ägget och rör ordentligt.
  • Ha i äggulorna en och en och rör ordentligt mellan.
  • Tillsätt vaniljsockret och fortsätt röra tills det blir ordentligt fluffigt, ca 2 minuter.
  • Blanda samman mjöl, maizena, bakpulver, salt och matchapulver i en skål.
  • Häll de torra ingredienserna i smör- och sockersmeten. Blanda allt ordentligt.
  • Tillsätt sesamfröna och chokladen till smeten, blanda väl (jag sparade lite choklad att ha på toppen efter att jag gräddat kakorna).
  • Skopa upp degen med en glasskopa och lägg dem på ett bakplåt med bakplåtspapper. Se till att ha ordentligt med mellanrum mellan kakorna, dom flyter ut när man gräddar dom. Har du ingen glasskopa går det utmärkt att rulla kulor för hand och lägga på plåten.
  • Strö lite havssalt på varje kaka.
  • Grädda mitt i ugnen 10-13 min.
  • När du tagit ut plåten ur ugnen kan du lägga på några extra chokladknappar på varje kaka.
  • Låt svalna helt innan du hugger in!

Lämna en kommentar

tio + 6 =