Sök

Chocolate Chip Polka Cookies

God kväll mina vänner!
Har ni också fortfarande massor av polkagrisstänger kvar från årets julgran? Jag vet inte riktigt varför men jag köper alltid massor av polkagrisstänger att hänga i granen (jag brukar dessutom ha några kvar från året innan) och jag får alltid massor över. Jag har tydligen någon besatthet av polkagrisstänger på julen!😂
Men då är det ju också bra tur att man kan baka så mycket gott med dom. Har ni massa över så länkar jag här nedanför till två riktigt goda recept som jag verkligen kan rekommendera. Det ena är polkagrisdrömmar och det andra är XXX. Men detta tar oss ju direkt till dagens recept. Chocolate Chip Polka Cookies, alltså chocolate chip cookies med polkagris i. Alltså dessa är FANTASTISKA! Jag älskar ju polkagris så det finns nog inte en bättre kaka för mig, men även min sambo som inte är förtjust i det tyckte dessa var riktigt goda (han åt både två och tre så att jag inte fick ha alla för mig själv😅). Så har ni polkagrisar hemma och tycker om chocolate chip cookies så måste ni testa dessa, jag LOVAR att det är värt det😍
Recept:
  • 225 g osaltat smör
  • 200 g socker
  • 225 g ljust muscovadosocker
  • 1 st stort ägg
  • 2 stora äggulor
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 350 g vetemjöl
  • 10 g maizena
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 100 g krossad polkagris
  • 200 g mörka chokladknappar (går att byta ut till lika stor mängd hackad choklad av den sort du tycker om)
  • 100 g vita chokladknappar (går också att byta ut till lika stor mängd hackad choklad av den sort du tycker om)
  • 1 tsk havssalt
Gör så här:
  • Sätt ugnen på 180 grader
  • Rör smör, socker och muscovadosocker tills det blir ljust och fluffigt, ca 3 minuter.
  • Ha i det hela ägget och rör ordentligt.
  • Ha i äggulorna en och en och rör ordentligt mellan.
  • Tillsätt vaniljsockret och fortsätt röra tills det blir ordentligt luftigt, ca 2 minuter.
  • Blanda samman mjöl, maizena, bakpulver och salt i en skål.
  • Häll de torra ingredienserna i smör och socker smeten. Blanda allt ordentligt.
  • Tillsätt den krossade polkagrisen och chokladknapparna och blanda väl (jag sparade några att ha på toppen efter att jag gräddat kakorna)
  • Skopa upp degen med en glasskopa och lägg dem på ett bakplåt med bakplåtspapper. Se till att ha ordentligt med mellanrum mellan kakorna, dom flyter ut. Har du ingen glasskopa går det utmärkt att rulla kulor för hand och lägga på plåten.
  • Strö lite havssalt på varje kaka.
  • Grädda mitt i ugnen 10-13 min.
  • När du tagit ut plåten ur ugnen kan du lägga på några extra chokladknappar på varje kaka.
  • Låt svalna helt innan du hugger in!
Klicka gärna på hjärtat nedan om du gillar mina recept❣

Lämna en kommentar

sex − ett =