Sök

Saffranssnittar med hjortronsylt och vit choklad

Hej mina vänner!
Måndag idag och bara två dagar kvar till jul. Finns ingen månad som går så otroligt fort som December, vilket jag tycker är lite sorgset. Det är ju det man har sett fram emot ända sen Halloween liksom. Vilken tur att den kommer tillbaka nästa år iaf😘
Dagens recept är en riktig höjdare. Vad säger ni om saffran, hjortron och vit choklad? Fantastiskt god kombination. Jag ska erkänna att jag börjar tycka om hjortron mer och mer. Det kan till och med vara så att det kanske kommer en nyårs dessert som flörtar lite med hjortron sen i mellandagarna😉Men först till dessa kakor!
Recept, ca 30 st:
  • 1,5-3 tsk saffransextrakt (recept här, eller 0,5 g saffran + 1 tsk neutral vätska tex vodka)
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1½ dl florsocker
  • 4½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl hjortronsylt (recept här)
  • 100 g vit choklad
Gör så här:
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Klä en plåt med bakplåtspapper
  • Blanda saffranen med vätskan om du inte använder saffransextrakt.
  • Ha smör, florsocker och saffransextraktet i en bunke och vispa samman.
  • Blanda vetemjölet och bakpulvret.
  • Tillsätt mjölblandningen i smörblandningen och arbeta samman till en deg.
  • Ta upp degen på lätt mjölat bakpulver.
  • Dela degen i två lika stora delar.
  • Rulla ut delarna till längder.
  • Platta till längderna och flytta över dom till bakplåtspappret.
  • Gör en skåra i varje längd.
  • Fyll skåran med sylt.
  • Grädda längderna mitt i ugnen ca 10-12 min.
  • Smält den vita chokladen i mikron eller över ett vattenbad.
  • Ta ut kakorna när de är färdiga.
  • Ringla den vita chokladen över snittarna.
  • Låt svalna något och skär dom sedan i bitar.
Klicka hjärtan på hjärtat nedan om du gillar mina recept❣

Lämna en kommentar

elva + 3 =