Hej på er!
Glad fjärde advent! Hoppas ni får en mysig dag med massor av tid för adventsfika😘Jag vet inte om ni kommer ihåg Elins Cafékakor (originalrecept här) men jag tror att jag redan gjort minst 4 olika varianter på dessa och här kommer en till! En juledition men saffran och pärlsocker, en riktig hit! Det sa swosh så var dom slut. Supersnabba att baka och supersnabba att äta upp😉
Recept:
- 100 g rumsvarmt smör
- 2 tsk saffransextrakt
- 1 dl socker
- 2 ½ dl vetemjöl
- 1 msk sirap
- 1 tsk bakpulver
Garnering:
- Pärlsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Klä en plåt med bakplåtspapper.
- Lägg det mjuka smöret i en bunke.
- Tillsätt saffransextraktet och blanda väl.
- Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop till en smått kladdig deg.
- Dela degen i ca 15 st delar.
- Rulla delarna till bollar och placera på bakplåtspapper med gott om mellanrum, de flyter ut väldigt mycket.
- Platta till bollarna lite lätt så att det blir runda kakor.
- Strö över pärlsocker.
- Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter.
- Låt svalna på plåten.