God morgon på er!
Alltså nu är vi så nära! Det är faktiskt bara 3 dagar kvar till julafton! Eftersom att det är så kort tid kvar ska jag inte slösa med er tid utan jag kastar mig på dagens recept på en gång. Idag bjuder jag på ett recept som verkligen överraskade mig. Jag trodde INTE att popcornfudge skulle vara så otroligt himla gott. Jag var lite rädd för att hela upplevelsen bara skulle bli saggiga sega popcorn men ICKE! Den blev helt fantastiskt god. Är du fudgeälskare eller popcornälskare så är detta ett måste för dig helt klart!🤩
Ingredienser:
- 1,5 dl grädde
- 1,5 dl dl strösocker
- 1 dl glukossirap
- 50 g tärnat smör
- 100 g hackad vit choklad
- Saltade poppade popcorn
Gör så här:
- Klä en form med bakplåtspapper.
- Blanda grädde, socker och glukossirap i en kastrull.
- Låt koka upp och koka sedan på medelvärme till 122 grader.
- Ta av kastrullen och låt svalna lite.
- Tillsätt smör och vit choklad.
- Blanda till en jämn smet.
- Tillsätt så mycket popcorn som du vill ha.
- Blanda runt försiktigt.
- Häll smeten i den bakplåtspappersklädda formen.
- Strö eventuellt lite popcorn ovanpå också.
- Låt svalna i rumstemperatur innan du skär upp fudgen.
Receptet kommer från Kling Kitchen.