Sök

Chokladkakor med dina favoriter

God kväll på er
Hoppas allt är bra med er. Här är allt bra, dagarna rullar på utan att det är mycket som skiljer dom åt. En aning tråkigt men inte mycket att göra åt det, bara göra det bästa av det. På söndag är det iaf alla hjärtans dag. Något som bryter av i vardagen. Så ikväll tänker jag passa på att bjuda på ett snabbt tips. Det är egna chokladkakor med dina favoriter. Tänk dig att skära upp dom och lägga på ett stort fat eller slå in chokladkakorna hela och ge bort till nära och kära på alla hjärtans dag😍
Jag har gjort fyra olika sorter med just mina favoriter men självklart kan du byta ut dessa till dina favoriter. Jag hade inga formar för att göra dessa så jag diskade ur ett par mjölkförpackningar och skar ut kortsidorna på dessa (eller bara två sidor om ni har en 1-liters kartong), så vips så hade jag fyra formar till min bakning. Men nu går vi direkt till recepten😄
Bueno och hasselnötter:
  • 100 g mjölkchoklad
  • 10 st hackade hasselnötter
  • ½ st bueno
Gör så här:
  • Smält chokladen antingen i vattenbad eller i mikron.
  • Häll den smälta chokladen i formen och skaka lite så att den flyter ut jämt.
  • Strö över de hackade hasselnötterna.
  • Bryt buenon i bitar och lägg i.
  • Ställ i kylskåpet för att stelna.
Ruby och Geléhallon:
  • 100 g ruby choklad
  • ½ tsk torkat tranbärspulver
  • 10 st geléhallon
Gör så här:
  • Smält chokladen antingen i vattenbad eller i mikron.
  • Häll den smälta chokladen i formen och skaka lite så att den flyter ut jämt.
  • Strö över transbärspulvret.
  • Dela geléhallonen på hälften och lägg i.
  • Ställ i kylskåpet för att stelna.
Vit choklad och M&M peanut:
  • 100 g vit choklad
  • ca 10 st M&M peanut
Gör så här:
  • Smält chokladen antingen i vattenbad eller i mikron.
  • Häll den smälta chokladen i formen och skaka lite så att den flyter ut jämt.
  • Hacka ett par av M&M och strö ut i formen.
  • Lägg i några hela M&M.
  • Ställ i kylskåpet för att stelna.
Vit choklad, mörk choklad, kex och kolasås:
  • 50 g vit choklad
  • 50 g mörk choklad
  • 2 st digestive kex
  • ½ msk kolasås
Gör så här:
  • Smält den vita chokladen antingen i vattenbad eller i mikron.
  • Smält den mörka chokladen antingen i vattenbad eller i mikron.
  • Häll först den ena smälta chokladen i formen och sedan den andra och skaka lite så att den flyter ut jämt.
  • Dra en tandpetare genom chokladen för att göra lite mönster.
  • Byt kakorna i mindre delar och lägg i.
  • Ringla kolasåsen över chokladen.
  • Ställ i kylskåpet för att stelna.
Klicka gärna på härtat nedan om du gillar mina recept❣

Lämna en kommentar

12 − elva =