Sök

Krispiga renar

Hej hopp!
Äntligen december och julkänslorna sprudlar för fullt! Hur mysigt är det inte med jul egentligen? Jag älskar ju julen även om jag älskar sommaren också. Dom där månaderna mellan kan vi ta bort om ni frågar mig😉
Förra hösten snöade jag ju in en hel del på rice krispies, det är ju så HIMMLA gott, så givetvis var jag tvungen att plocka fram en julvariant också. Dessa är faktiskt helt fantastiska. Jag kan bara inte sluta äta dom. Varje gång jag gör dom är meningen att jag ska bjuda på dom men det slutar alltid med att jag äter upp allesammans själv. Så OBS! starkt beroendeframkallande!😘

Recept:

  • 1 msk smör
  • 4,7 dl marshmallows
  • 4,7 dl Rice Krispies flingor
  • Ätbara ögon
  • Röda nonstop
  • Salta kringlor
  • Kristyr/ 50 g smält vit choklad
Gör så här:
  • Smält smöret på medelvärme i en lite större kastrull (den ska kunna rymma hela smeten).
  • Tillsätt marshmallowsen.
  • Rör i massan tills marshmallowsen har smällt helt, det är viktigt att du inte har för varmt för då kan både smöret och marshmallowsen brännas vid. Det tar lite tid för marshmallowsen att smälta så ha lite tålamod, det kommer bli en flytande massa tillslut!
  • Ta kastrullen av värmen.
  • Tillsätt Rice Krispies flingorna.
  • Vänd runt försiktigt tills flingorna är helt täckta av marshmallowssmeten.
  • Låt smeten svalna tills du kan hantera den med händerna (jodå du kommer bränna dig om du inte väntar, jag har redan testat).
  • Klä en plåt eller en värmetålig bricka med bakplåtspapper.
  • Häll ut smeten på pappret och platta till tills du har en lagom tjock Rice Krispies kaka (underlättar om du sköljer händerna i vatten innan).
  • Låt svalna och ställ eventuellt in i kylen.
  • Skär kakan i lagom stora bitar (jag tyckte att det var lättare att skära när kakan varit i kylen först).
  • Limma på ögon, näsa och horn med kristyr eller lite smällt choklad.

Lämna en kommentar

fjorton − tio =