Hej på er!
Här är det ett riktigt ruskigt väder och vi håller oss inomhus. Regnet piskar mot fönstren och det blåser så att det knakar i huset. Vi kryper upp i soffan, drar en filt över oss och smuttar på en varm choklad medan vi läser en bok. Därför är det givetvis dags att jag delar receptet på chokladbomber med vit choklad. Chokladbomber blev ju så otroligt populärt för något år sedan och jag är så glad för det. Jag har älskat varm choklad sedan jag var liten och gör det fortfarande. Så nu tycker jag att ni gör som jag, gör några chokladbomber och kryp ner i soffan med en god bok och fantastisk varm choklad!😁
Recept, 3st:
- ca 100 g vit choklad
- 3 msk Oboypulver
- ca 6 msk mini marshmallows
- Strössel
Gör så här:
- Smält chokladen i mikron eller i vattenbad.
- Häll ca 2 tsk smält choklad i vardera kupol.
- Pensla upp chokladen i ett tunt lager på insidan av kupolerna. Jag gjorde två i taget för att hinna ordentligt innan chokladen stelnade.
- Ställ i kylskåpet ca 5-10 min så att den får stelna.
- Häll ytterligare 2 tsk smält choklad i kupolerna (det kan vara så att chokladen blivit lite för stel nu och då är det bara att du värmer på den lite igen).
- Pensla upp chokladen i ett tunt lager på insidan av kupolerna. Du behöver jobba lite snabbare den här gången eftersom chokladen stelnar snabbare när den kommer i kontakt med det redan kylskåpskalla första lagret.
- Ställ tillbaka i kylen tills chokladen stelnat helt 5-15 min.
- Ta försiktigt ur chokladkupolerna ur formen.
- Fyll hälften av chokladformarna med 1 msk Oboypulver och 2 msk minimarshmallows i varje. De resterande chokladformarna ska bli lock till våra bomber.
- Värm en ren och torr stekpanna på spisen.
- När pannan är varm tar du locken och smälter kanterna lätt mot den varma pannan.
- Pressa sedan försiktigt samman locken ovanpå en av de fyllda chokladformarna.
- Dra med fingret runt för att få en fin och jämn fog.
- Upprepa på samtliga lock.
- Värm på resten av den smälta chokladen (om du har någon över) eller smält lite lite till.
- Ringa chokladen över dina chokladbomber.
- Strö över lite strössel.
- Låt stelna.
- Förvara dina chokladbomber i en burk med lock i kylskåpet.