Halloj!
Att ta med sig en termos med varm mjölk ut i den friska luften. Ta en lång promenad till ett vindskydd och sedan kunna lägga i en chokladbomb med minimarshmallows i kåsan med varm mjölk är faktiskt helt otroligt härligt! Jag ska nog tvinga ut min Sambo att göra just det i helgen tror jag, han vet bara inte om det än😉
Hur mycket choklad du behöver till dessa beror lite på vad du har för storlek på dina formar men detta var det jag behövde för att fylla mina formar som är ganska så stora så förhoppningsvis räcker det till era också, annars är bara att ni smälter lite mer choklad. Kan man ens ha för mycket choklad liksom?😋
Recept, 3st:
- ca 100 g choklad
- 3 msk oboypulver
- ca 6 msk mini marshmallows
- Strössel
Gör så här:
- Smält chokladen i mikron eller i vattenbad.
- Häll ca 2 tsk smält choklad i vardera kupol.
- Pensla upp chokladen i ett tunt lager på insidan av kupolerna. Jag gjorde två i taget för att hinna ordentligt innan chokladen stelnade.
- Ställ i kylskåpet ca 5-10 min så att det får stelna.
- Häll ytterligare 2 tsk smält choklad i kupolerna (det kan vara så att chokladen blivit lite för stel nu och då är det bara att du värmer på den lite igen).
- Pensla upp chokladen i ett tunt lager på insidan av kupolerna. Du behöver jobba lite snabbare den här gången eftersom chokladen stelnar snabbare när den kommer i kontakt med det redan kylskåpskalla första lagret.
- Ställ tillbaka i kylen tills chokladen stelnat helt 5-15 min.
- Ta försiktigt ur chokladkupolerna ur formen.
- Fyll hälften av chokladformarna med 1 msk oboypulver och 2 msk minimarshmallows i varje. De resterande chokladformarna ska bli lock till våra bomber.
- Värm en ren och torr stekpanna på spisen.
- När pannan är varm tar du locken och smälter kanterna lätt mot den varma pannan.
- Pressa sedan försiktigt samman locken ovanpå en av de fyllda chokladformarna.
- Dra med fingret runt för att få en fin och jämn fog.
- Upprepa på samtliga lock.
- Värm på resten av den smälta chokladen (om du har någon över) eller smält lite lite till.
- Ringa chokladen över dina chokladbomber.
- Strö över lite strössel.
- Låt stelna.
- Förvara dina chokladbomber i en burk med lock i kylskåpet.
Klicka gärna på hjärtat nedan om du gillar mina recept❣