God morgon på er!
En strålande lördag och jag börjar dagen med att dela med mig av ett recept på snabba frallor till er. Nybakat bröd kan ju vara det godaste som finns så det känns alltid lite extra lyxigt att kunna njuta av det under helgerna. Dom här snabba frallorna är suveränt goda och dessutom går dom relativt snabbt att baka så enbart fördelar. Så vad väntar ni på, sätt igång och släng ihop en sats av dessa nu!😁
Ingredienser:
- 5 dl mjölk
- 50 g jäst
- 0,5 dl ljus sirap
- 2 dl grahamsmjöl
- 10 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 dl valfria frön till topping
Gör så här:
- Klä en plåt med bakplåtspapper
- Smula jästen i en bunke.
- Värm mjölken till 37 grader (fingerljummet) och slå den varma mjölken över jästen.
- Rör tills jästen har löst upp sig helt.
- Tillsätt sirapen.
- Tillsätt mjölet.
- Arbeta degen i ca 10 minuter i maskin, dubbelt så lång tid för hand.
- Tillsätt saltet precis på slutet och arbeta in det snabbt.
- Låt jäsa i bunken ca 15 min.
- Baka ut till 16 st frallor i valfri form och lägg på plåten.
- Pensla med vatten och strö på din topping.
- Låt jäsa under bakduk på plåten i ca 15 min.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Grädda frallorna i ugnen i ca 10 min.