Sök

Rabarbersnittar

Hej mina vänner!
Vilken fantastisk torsdag. Vilket väder vi haft de senaste veckorna Jag tror vi hoppade över våren i år för nu är det ju sommar!😍Trädgården står i full blom och jag njuter i fulla drag. Kan vi stoppa tiden, för nu är absolut bäst!❣
 
I min trädgård har jag ju dessutom min favorit rabarbern. I år kan jag lova att det blir massa fantastiska recept med rabarber i. Så fort jag funderar på vad jag ska baka med min rabarber så kommer jag på så mycket jag vill testa att jag alltid har svårt att bestämma mig. Men först ut har vi rabarbersnittarna! Denna är en perfekt småkaka som verkligen smakar sommar. Dessutom kan du antingen koka en egen rabarberkompott att ha i eller så kan du använda purén du får över efter att du gjort rabarbersaft eller rabarbersirap. Det är ju helt perfekt!😁
 
Recept, fyllning:
Kakdeg:
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk granskottssirap/1 msk ljus sirap
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ca ½ dl pärlsocker till garnering.
Gör så här, fyllning:
  • Lägg alla ingredienserna i en kastrull.
  • Låt sjuda på svag värme i några minuter tills allt kokat ihop. Om du använder rabarber kan du koka purén lite längre så att rabarbern är ordentligt mjuk.
  • Kör purén med en stavmixer.
  • Häll upp i en spritspåse.
  • Lägg i kylen tills den har svalna helt. 
Gör så här:
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Klä en plåt med bakplåtspapper.
  • Rör smöret och sockret poröst med en träsked.
  • Tillsätt vaniljsocker, sirap och bakpulvret.
  • Blanda samman.
  • Tillsätt sedan nästan allt vetemjöl, spar lite till utbakningen.
  • Arbeta ihop till en hanterbar deg.
  • Dela degen i två delar.
  • Lägg upp på lätt mjölat bakbord och rulla ut till två längder.
  • Flytta över längderna till den klädda plåten.
  • Gör ett litet dike i mitten av kakorna.
  • Fyll diket med rabarberpurén.
  • Strö över pärlsocker.
  • Grädda mitt i ugnen ca 15 min eller tills de fått en fin gyllenbrun färg.
  • Låt svalna ett par minuter innan du skär snittarna, men inte för länge för då blir det svårt att skära dom!
  • Låt svalna helt på plåten.
Klicka gärna på hjärtat om du gillar mina recept❣

Lämna en kommentar

elva − 1 =