
Semestern är slut och vardagen är här. Det blev ett lite ofrivilligt sommarlov även från bloggen i år. Det var inte riktigt planerat men det blev så och då behövde jag det säkert också. Men nu är jag som sagt tillbaka och laddad inför en kommande säsong här på Whisk & Stir.
Vi har kommit in i äppeltider mina vänner. Äppelträdet där hemma fullkomligt dignar av äpplen och jag frågar alla jag ser om dom inte skulle vilja komma och plocka lite äpplen för även om jag bakar mycket så hinner jag verkligen inte med att ta reda på all frukt. Har ni lyxen att ha äppelträd hemma eller finns det någon i närheten som ni får lov att plocka från? Oavsett hur ni införskaffar era äpplen så måste ni testa det här receptet när ni väl har dom! En marängrulle med äppelkompott och vaniljkräm. Alltså hur gott som helst😍
- 6 st äggvitor
- 1 tsk äppelcidervinäger
- 3 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 msk maizena
- 1 dl mandelspån
- 2 dl äppelkompott (recept här)
- 2 dl vaniljkräm (recept här)
- lite florsocker att pudra över
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Klä en plåt med bakplåtspapper.
- Blanda äggvitor och äppelcidervinäger i en skål.
- Vispa på hög hastighet till ett vitt skum.
- Tillsätt florsockret lite i taget.
- Vispa tills du har en fast fin maräng.
- Tillsätt vaniljsockret och maizena.
- Spritsa/bred ut marängen på bakplåtspappret.
- Strö över mandelspånen.
- Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 min.
- Låt marängen svalna.
- Vänd marängen upp och ned mot en skärbräda.
- Dra försiktigt av bakplåtspappret från marängen.
- Bred ett lager av vaniljkrämen på marängbottens baksida.
- Bred ett tunt lager av äppelkompotten över vaniljkrämen.
- Rulla ihop marängen till en rulle.
- Lägg skarven nedåt.
- Pudra florsocker och hugg in direkt.