
Hej på er!
Det börjar nu närma sig påsk mina vänner! Brukar ni fira påsk? VI firar lite lagom, vi kör på påskmat, påskägg och lite påskris. Sen är vi nöjda. Men till påskmaten kommer det givetvis en hel del godsaker😉
Dessa snabba påskbakelser är helt perfekta att förbereda och sedan bara slänga ihop precis innan ni ska äta dom. Gör marängen upp emot en vecka innan och förvara i en burk med lock i rumstemperatur. Ta sedan fram och fyll dom med ditt val av fyllning innan du toppar med grädde och lite dekoration. Voilá!😁
Recept:
- 75g äggvitan (2-3 ägg)
- 1 ½ dl strösocker
- Ett par droppar citron
- ev. pastafärg
Fyllning:
- ca 1 dl lemoncurd, nutella, sylt eller annat gått du hittar på
- ca 1 dl grädde.
Dekoration:
- Godis ägg eller riven/hackad choklad
Gör så här:
- Knäck äggen i en bunke. Var noga med att bunken inte innehåller något fett och så att det inte kommer äggula med.
- Vispa äggvitan till ett hårt vitt skum i hushållsassistent eller med en elvisp.
- Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning.
- Ha i ett par droppar citron och vispa sedan tills marängen blivit tjock och glansig, det tar ungefär 10 min i hushållsassistent.
- Blanda eventuellt ner pastafärg om du vill färga dina maränger.
- Klä en plåt med bakplåtspapper.
- Häll marängsmeten i en spritspåse med valfri tyll och spritsa ut dina maränger som små skålar med en liten grop i mitten för fyllningen.
- Grädda marängerna mitt i ugnen på ca 100 grader i ca 60-90 min. Lufta gärna ugnen genom att öppna ugnsluckan och släppa ut ånga ett par gånger under gräddningen för att marängerna ska torka snabbare.
- Stäng av ugnen och låt marängerna torka helt på eftervärme, gärna över natten.
Montering:
- Lägg en klick av vald fyllning i varje marängskål.
- Vispa grädden lätt.
- Lägg på lite vispgrädde på varje bakelse.
- Dekorera med vald topping.
- Servera direkt!
