
God morgon på er mina vänner!
Idag är det morotskakans dag så vi lär ju passa på att fira lite😉 En morotskladdkaka blir helt perfekt till fikat. Så väldigt väldigt god och lätt att baka. Med lite hackade valnötter i och en frosting med mycket citron blev den här helt perfekt! Ni får helt enkelt tro mig på mitt ord och testa själva😘
Recept:
- 2 st morrötter
- 30 g valnötter
- 200 g smör
- 3 dl socker
- 4 st ägg
- 2 tsk kanel
- 1½ tsk vaniljsocker
- 3 dl vetemjöl
Frosting:
- 250 g marcarpone
- 75 g florsocker
- 8 g vaniljsocker
- 125 g vispgrädde
- Rivet skal från ca 1 citron
- ev lite citronmeliss som dekoration
Gör så här:
- Sätt ugnen på 160 grader.
- Smöra och mjöla en form ca 20 cm i diameter.
- Skala och riv morrötterna.
- Hacka valnötterna.
- Smält smöret i en kastrull.
- Tillsätt socker, ägg, kanel, vaniljsocker, vetemjöl och blanda samman till en trögflytande smet.
- Tillsätt de rivna morrötterna och de hackade hasselnötter, blanda försiktigt.
- Häll smeten i formen.
- Grädda längst ned i ugnen i ca 20-25 min. Kanterna på kakan ska ha hunnit blivit fasta men när du skakar den lite ska mitten vara lös, då blir den perfekt!
- Låt kakan svalna inna du har på frostingen för annars smälter den. Vill du snabba på det lite kan du ställa den i kylen/frysen en stund.
Frosting:
- Ha mascarpone, florsocker och vaniljsocker i en bunke och vispa ihop lite lätt med en elvisp.
- Rör ner grädden lite i taget.
- Vispa tills du har en fast och fin mascarponekräm.
- Tillsätt citronskalet och blanda väl.
- Bred frostingen över morotskladdkakan.
- Dekorera eventuellt med citronmeliss.
- Skär upp en stor bit och njut!


