Sök

Morotskladdkaka

God morgon på er mina vänner!
Idag är det morotskakans dag så vi lär ju passa på att fira lite😉 En morotskladdkaka blir helt perfekt till fikat. Så väldigt väldigt god och lätt att baka. Med lite hackade valnötter i och en frosting med mycket citron blev den här helt perfekt! Ni får helt enkelt tro mig på mitt ord och testa själva😘
Recept:
  • 2 st morrötter
  • 30 g valnötter
  • 200 g smör
  • 3 dl socker
  • 4 st ägg
  • 2 tsk kanel
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
Frosting:
  • 250 g marcarpone
  • 75 g florsocker
  • 8 g vaniljsocker
  • 125 g vispgrädde
  • Rivet skal från ca 1 citron
  • ev lite citronmeliss som dekoration
Gör så här:
  • Sätt ugnen på 160 grader.
  • Smöra och mjöla en form ca 20 cm i diameter.
  • Skala och riv morrötterna.
  • Hacka valnötterna.
  • Smält smöret i en kastrull.
  • Tillsätt socker, ägg, kanel, vaniljsocker, vetemjöl och blanda samman till en trögflytande smet.
  • Tillsätt de rivna morrötterna och de hackade hasselnötter, blanda försiktigt.
  • Häll smeten i formen.
  • Grädda längst ned i ugnen i ca 20-25 min. Kanterna på kakan ska ha hunnit blivit fasta men när du skakar den lite ska mitten vara lös, då blir den perfekt!
  • Låt kakan svalna inna du har på frostingen för annars smälter den. Vill du snabba på det lite kan du ställa den i kylen/frysen en stund.
Frosting:
  • Ha mascarpone, florsocker och vaniljsocker i en bunke och vispa ihop lite lätt med en elvisp.
  • Rör ner grädden lite i taget.
  • Vispa tills du har en fast och fin mascarponekräm.
  • Tillsätt citronskalet och blanda väl.
  • Bred frostingen över morotskladdkakan.
  • Dekorera eventuellt med citronmeliss.
  • Skär upp en stor bit och njut!

Lämna en kommentar

fem − två =